dimecres, 12 de març de 2014

Sóc mascle


I no ho he escollit jo, ni ser mascle ni ser com som els mascles. Ningú ho escolleix, tampoc les femelles. Hi ha alguna cosa genèrica, ancestral, biològica, que ens defineix; jo mig fent broma, dic que homes i dones som especies diferents. Necessariament complementàries però irremeiablement diferents. I sóc del parer de que fins que no ho acceptem en profunditat no ens entendrem. Som dues visions, dues actituds diferents davant la vida i ni els uns ni les altres ho hem escollit, ens ve donat. Esclar que tot seguit del fet biològic ve el fet cultural i aquí, sí, hi ha molta feina a fer per part dels uns i per part de les altres; però mentre es pretengui fer prevaldre una visió enfront de l'altra, no anem bé. O son visions complementàries o no anirem bé.

Mentre l'home pretengui que la dona pensi i actuï tal com ell ho espera, tal com ell ho faria; i mentre la dona pretengui que l'home pensi i actuï tal com ella ho espera, tal com ella ho faria, no hi haurà punt de trobada. Perquè això no succeirà mai, no és factible, no ve de sèrie. Cultura, només la cultura ho pot resoldre i hauríem de començar a l'escola bressol i no parar fins a la universitat (i això no s'està donant ni remotament per més assignatura pseudosexual que s'imparteixi). No anem bé. 

No anem bé. Hem posat els peus a la Lluna i tenim un artefacte resseguint Mart i uns quants més rondant per l'univers; hem descobert forats negres, hem tocat l'antimatèria i hem creat intel·ligència artificial; però estem a les beseroles de la convivència, de la comunicació entre nosaltres, els terraqüis humans. Potser ja seria hora que comencéssim d'una vegada.

Acompanyo aquest text amb una dibuix d'una dona perquè sóc mascle fins a la medul·la, fins al moll de tot, i m'agraden les dones amb bogeria de mascle. I m'agraden tant que no menjaria altra cosa. Bé, sí, sashimi (i steak tartar també, per a que no hi hagi malentesos). Sóc mascle, no ho puc evitar.PS
Ja sé què els hi demanaré als reis el Nadal que ve: que a la pròxima vida (espero que no n'hi hagi cap més, però per si fos el cas) jo neixi dona i així poder tenir un altre punt de vista. Que aquest ja me'l conec.